Als het nodig is, egaliseren wij jouw vloer
Wil je een nieuwe vloer, maar is je oude vloer ongelijk, vol met gaten en gehavend? Dan dient je vloer eerst geëgaliseerd te worden. Een vloer laten egaliseren is gelukkig geen probleem bij Vloerenentrappen.nl: wij egaliseren je vloer graag voor je! Nu je weet dat wij ook je vloer egaliseren, is dat al een zorg minder: je hoeft dus geen externe aannemer te zoeken die dat voor je doet. Bij veel vloer-leveranciers komt het egaliseren namelijk voor je eigen rekening en verantwoordelijkheid.
Hoe werkt een vloer egaliseren?
Als je je vloer laat egaliseren door ons, dan stofzuigen we eerst grondig de vloer. We behandelen vervolgens de vloer met een primer om te zorgen dat de egaline niet wordt opgezogen door de ondervloer / beton. Nadat de primer is aangebracht, kunnen we de egaline aanbrengen en laten drogen. Wij werken met de producten van Uzin voor de beste kwaliteit. Standaard brengen we ongeveer 3mm egaline aan. Bij grotere uitdagingen in de vloer, kunnen we egaliseren tot 10mm. Let wel dat hoe dikker de laag egaline, hoe meer egaline nodig is (en de prijs toeneemt). Zodra de vloer droog is, schuren we de vloer op en stofzuigen we weer. Vervolgens kunnen we je PVC-vloer plaatsen door deze te vast te lijmen of met klik-PVC te bedekken.
Hoe lang moet een PVC-vloer drogen?
Nadat we je vloer hebben geëgaliseerd, moet de egaline drogen. Na 3 uur is de vloer weer beloopbaar. De egaline dient minstens 24 uur uit te harden voordat we de PVC-vloer kunnen leggen. Wij hanteren standaard een dag tussen het egaliseren en leggen van de PVC-vloer. Ter voorbeeld; als wij op een woensdag uw vloer komen egaliseren, brengen we de PVC-vloer op zijn vroegst op vrijdag aan.
Waarom is het nodig om een PVC-vloer te egaliseren?
De dikte van de PVC-panelen is vaak tussen de 2 en 3 mm. Dat betekent dat u elke oneffenheid onder de panelen zult voelen omdat de panelen dat niet kunnen compenseren. Bij laminaat wordt vaak een ondervloer gelegd die de grootste onregelmatigheden kan compenseren. Klik-PVC-panelen worden los gelegd (net als kliklaminaat), andere PVC-vloeren worden verlijmd (bij vloerverwarming laat een verlijmde PVC-vloer meer warmte door). Bij klik-pvc is de ondervloer vaak geïntegreerd in de panelen zelf.